Malzemeler
Alabildiğince su
Yarım yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sirke
3 su bardağı un
İç Malzeme İçin
1 tane yumurta
150 gr. beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
Börek Yapımı
Bir kabın içerisine un koyun ve üzerine tuz serpin. Ortasını açıp, sirke ve soğuk su ekleyerek hamuru iyice yoğurun ve yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakın. Hamuru 7 eşit parçaya bölün ve tatlı tabağı şeklinde açın. Hamurların arasına sıvıyağ sürerek kat kat dizin ve son kata yağ sürmeyin. Streç filme sardığınız hamuru, buzdolabında dinlendirin.
Bir kap içerisine beyaz peynir ve ince kesilmiş maydanozu alıp, karıştırın. Dolaptan 1 tane hamur alın ve merdane kullanarak açın. Hamurun üzerine peynirli harçtan koyup, hamuru kapayın. Su bardağı kullanarak kesin ve bir tavaya yağ koyup, yağın içinde kızartın. Kolay puf böreğiniz servise hazır. Afiyet olsun.
Bir önceki yazımızda Cevizli İrmik Tatlısı Yapımı başlığı içeren makalemizde cevizli irmik tatlısı nasıl yapılır, cevizli irmik tatlısı tarifi ve cevizli irmik tatlısı yapımı hakkında bilgiler içermektedir.